Cesta k podpornému legislatívnemu a politickému prostrediu pre kvalitnú interrupčnú starostlivosť: Stručný prehľad dôkazov

Prinášame vám preklad originálneho anglického vydania Towards a supportive law and policy environment for quality abortion care: evidence brief.

Tento stručný prehľad dôkazov je sprievodným materiálom k Usmerneniu k interrupčnej starostlivosti od Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorého preklad sme slovenskému čitateľstvu tiež sprístupnili. Jeho špecifické zameranie sú legislatívne odporúčania a odporúčania v oblasti tvorby politík. Poskytuje príklady a ilustrácie krokov, ktoré môžu byť prijaté na štátnej úrovni, miestnej úrovni či na úrovni zdravotného zariadenia na vytvorenie priaznivého prostredia pre kvalitnú interrupčnú starostlivosť. Cieľom dokumentu je umožniť robiť rozhodnutia týkajúce sa kvalitnej interrupčnej starostlivosti založené na dôkazoch.

Dokument je určený hlavne pre ľudí, ktorí tvoria politiky, personál zdravotníckych zariadení na riaditeľských, manažérskych a vedúcich pozíciách a pre občiansku spoločnosť.

Na stiahnutie

Published On: 11. októbra 2024